Investeringstips - Italien - 24. september 2024

100 poäng för helt ny utsökt 2021 Masseto-release

Gles redan vid release! Säkra din investering i 2021 Masseto - utan tvekan det mest exklusiva italienska vinet.

2021 Masseto

2021 Masseto

Contact us via the contact form at the bottom of the page to learn more about your investment options or invest directly via the button below.

Buy now

*EUR 600 / bottle

“The 2021 is quite simply the most exquisite, refined young Masseto I have ever tasted”, Antonio Galloni

Masseto är ett av de viner som verkligen satt italienska viner på världskartan. Masseto kännetecknas av minimal produktion, konsekvent hög kvalitet och hög efterfrågan.

Här kan du investera i den helt nya utgåvan. En utsökt release enligt Vinous. Och en release flankerad av 100 perfekta punkter, vilket uppenbarligen driver på efterfrågan ännu mer.

Du kan enkelt och snabbt investera via rutan ovan.

Mäktiga Masseto – Italiens mest exklusiva vin

Masseto är Italiens mest ikoniska viner, en symbol för lyx och excellens som har fångat uppmärksamheten hos vinälskare över hela världen. Tillsammans med Conternos Monfortino är Masseto det mest exklusiva vinet i hela Italien. Det är den överlägset dyraste, just för att den är så ikonisk. Och nu kan du investera i det. Redan från början.  Vildare än så här blir det nog inte när det gäller italiensk vinfiness.

Dess historia börjar på 1980-talet på Tenuta dell'Ornellaia, en toskansk egendom som grundades av Lodovico Antinori, en medlem av en av Italiens äldsta och mest inflytelserika vinfamiljer. Antinori försökte utmana traditionen genom att producera viner som kunde konkurrera med den stora Bordeaux, med fokus på internationella druvsorter snarare än regionens typiska Sangiovese.

I en liten, unik vingård i Ornellaia, där den täta blå lerjorden inte liknade någon annan i Bolgheri-regionen, fann man att Merlot-druvorna trivdes. Denna upptäckt ledde till skapandet av Masseto 1986, ett djärvt, rent Merlot-vin som snabbt fick beröm för sin överdådiga stil, rika texturer och djupa, komplexa smaker.

Masseto blev en del av "Super Tuscan"-rörelsen, en grupp viner som trotsade Italiens traditionella vinlagar genom att använda icke-inhemska druvor, vilket ledde till att de ursprungligen klassificerades som enbart "bordsviner". Trots detta var Massetos kvalitet obestridlig, och den fick snart strålande recensioner, höga priser på auktion och en plats i källaren hos samlare över hela världen.

Det som verkligen gör Masseto speciellt är dess koppling till sin terroir. Den sällsynta blå lerjorden ger vinet en distinkt karaktär – kraftfull men ändå elegant, med förmågan att åldras vackert över tid. Begränsad produktion bidrar till dess exklusivitet, vilket gör varje flaska till en dyrbar ägodel.

Idag är Masseto inte bara ett vin; Det är en legend, ett bevis på den vision och det hantverk som förvandlade en förbisedd vingård till ett av världens mest berömda viner.

Tre skäl att investera i 2021 Masseto

#1: 100 poäng kräver uppmärksamhet från hela världen av vinälskare

Endast två gånger under detta århundrade har Vinous tilldelat ett Masseto 100 perfekta poäng. Först med 2004 års Masseto och sedan med denna helt nya utgåva.

Det är ett sällsynt tillfälle då kritiker inte håller med om deras bedömningar. Och medan Italien-experten Vinous bedömer 2021 års Masseto perfekt, håller James Suckling med om storhet och ger 98 poäng. Wine Advocate ger 95 poäng, vilket ger den ett betyg över de tre kritikerna på 97,7 poäng - inte tillräckligt för en absolut topplacering, men den befäster definitivt varför Masseto har uppnått ett massivt världsrykte.

Det kommer alltid att finnas ett enormt intresse när ett vin får 100 perfekta poäng. Speciellt när ett italienskt vin får toppbetyg av världens ledande italienska vinexpert.

Lägg till detta att Masseto för närvarande rankas på 34:e plats på Wine-Searchers "Top 100 Most Searched For Wines" – med wine-searcher.com som bearbetar mer än 650 000 sökningar dagligen. Denna rankning visar att Masseto står i vinvärldens rampljus. Denna uppmärksamhet beror inte bara på dess globala rykte utan också på dess konsekventa leverans av vin av exceptionellt hög kvalitet.

Masseto står i världens rampljus.

#2: Om inte nu – när då?

Masseto är känt för sin höga konstanta kvalitet, men också för den extremt begränsade produktionen. Endast 32 000 flaskor av 2021 Masseto har producerats, och även om det kan tyckas vara mycket, är den årliga produktionen av en annan överlägsen Super Tuscan, Sassicaia, 180 000 flaskor.

Och även om detta kanske inte är sista gången vi kan erbjuda 2021 Masseto för investeringar, vet vi inte när en ny möjlighet kommer att dyka upp - eller vad priset då kommer att vara.

2021 Masseto har precis släppts och det här är din unika möjlighet att vara med, precis som startskottet har låtit på ett av Italiens mest exklusiva viner.

#3: Stabilitet och triumf för Super Tuscan

Vi har länge hävdat att kvaliteten på de bästa italienska vinerna har ökat avsevärt under de senaste 20 åren. Dessutom är dessa viner betydligt lägre prissatta jämfört med sina franska motsvarigheter, vilket skapar gynnsamma investeringsmöjligheter. Detta innebär också att italienska viner är mycket efterfrågade – även i kristider – vilket historiskt sett bevisar deras stabilitet.

Enligt Liv-ex har Italy 100-indexet varit en ledstjärna för stabilitet mitt i den bredare marknadsnedgången. Liv-ex betonar vidare att om Super Tuscans hade sitt eget index skulle det vara det bästa presterande indexet hittills i år. Sammantaget har de stigit med 0,5 % under 2024 – detta på en marknad där många viner har upplevt priskorrigeringar.

Enligt Liv-ex har de senaste tio årgångarna* av Masseto som har funnits på marknaden i minst fem år gett en genomsnittlig avkastning på 48,7 % under de senaste fem åren. Detta motsvarar en genomsnittlig årlig avkastning på 7 %. Denna prestation inkluderar turbulensen och priskorrigeringarna på vinmarknaden under de senaste ett och ett halvt åren, vilket också har påverkat några av de 10 årgångarna ovan negativt.

Men att uppnå en årlig avkastning på 7 % under en period som inkluderar turbulens ligger i linje med det faktum att Super Tuscans visar stabilitet.

*Årgång 2006–2015.

Perspektiv: Perfekt Masseto med åldern

Men om vi tittar på 2004 års Masseto, som också fick 100 poäng av Vinous – och har tillbringat mycket mer tid på marknaden, där konsumtionen har minskat kvantiteten är prestandan en annan. Enligt Liv-ex 2004 har Masseto levererat en genomsnittlig årlig avkastning på 11 % de senaste fem åren.

Detta understryker bara att investeringar i vin är en långsiktig investering. Och man kan förvänta sig att den största avkastningen uppstår med tiden, vinet mognar och utbudet minskar.

FIY: Det billigaste erbjudandet av 2004 Masseto på wine-searcher.com är för närvarande 925 €*, och enligt Vinous är dess dricksfönster öppet i ytterligare 10 år, vilket ger utrymme för ytterligare prishöjningar framöver, eftersom kvantiteterna försvinner från marknaden.

2021 är helt nytt på marknaden. Och enligt Vinous kommer dess drickfönster att öppnas 2027 och pågå till 2050. Allt den behöver är tid, precis som årgång 2004 har haft.

*Priset är exklusive tull, moms och moms. I fulla fodral och perfekt skick.

2021 Masseto

2021 Masseto

Contact us via the contact form at the bottom of the page to learn more about your investment options or invest directly via the button below.

Buy now

*EUR 600 / bottle

Hur man investerar i vin genom RareWine Invest

Att bli en vininvesterare med RareWine Invest är enkelt, och du kan börja omedelbart.

• Hitta ett investeringscase som passar dig – till exempel detta.
• Klicka på "KÖP NU," bestäm ett belopp och slutför investeringen.
• Ditt vin levereras till ett tullager och lagras på dina vägnar genom oss. Här lagras det säkert, tryggt och försäkrat – och är din egendom.
• Du får tillgång till MyRareWineInvest – en onlineplattform där du kan följa din investering.
• När du vill realisera investeringen, lista helt enkelt dina positioner till försäljning via MyRareWineInvest, och vi sköter resten.

Du kan också läsa mer under Hur Man Investerar eller i avsnittet för vanliga frågor.

diagram av investeringsprocessen

Ta kontakt med RareWine Invest

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt